czwartek, 3 lipca 2014

Mrożony deser truskawkowy


Mrożony mus truskawkowy z warstwą jogurtu waniliowego. Prosto, szybko i smacznie. 

Składniki na 6-8 porcji:

  • 450 g truskawek, umytych, odszypułkowanych
  • 50-75 g cukru, do smaku
  • 250 ml jogurtu waniliowego lub naturalnego z dodatkiem cukru z prawdziwą wanilią
  • 6-8 silikonowych foremek

Truskawki zmiksować na purée. Dodać cukier, wymieszać i rozlać do silikonowych foremek. Włożyć do zamrażarki na ok. 30 minut, aż deser częściowo zamarznie.
Wyjąć z zamrażarki i ostrożnie nałożyć warstwę jogurtu na warstwę truskawkową. Ponownie schować do zamrażarki na 3-4 godziny do całkowitego zamrożenia.

     Życzę smacznego!





Udział w akcjach kulinarnych:

Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni Lato w pełni!

6 komentarzy:

  1. Jak ten deser cudownie wygląda! ; )
    Boski jest. *.*
    A korzystając z okazji chciałabym Cię zaprosić do wzięcia udziału w moim konkursie! C:
    Wystarczy wysłać mi zdjęcie ulubionej letniej słodkości, a do wygrania jest fajny zestaw!
    Po więcej informacji zapraszam na bloga:
    http://tajnikismaku.blogspot.com/2014/07/konkurs-na-letnie-sodkosci-z.html
    Pozdrawiam. : )

    OdpowiedzUsuń
  2. zjawiskowo się prezentuje! :)

    OdpowiedzUsuń