Mrożony mus truskawkowy z warstwą jogurtu waniliowego. Prosto, szybko i smacznie.
Składniki na 6-8 porcji:
- 450 g truskawek, umytych, odszypułkowanych
- 50-75 g cukru, do smaku
- 250 ml jogurtu waniliowego lub naturalnego z dodatkiem cukru z prawdziwą wanilią
- 6-8 silikonowych foremek
Truskawki zmiksować na purée. Dodać cukier, wymieszać i rozlać do silikonowych foremek. Włożyć do zamrażarki na ok. 30 minut, aż deser częściowo zamarznie.
Wyjąć z zamrażarki i ostrożnie nałożyć warstwę jogurtu na warstwę truskawkową. Ponownie schować do zamrażarki na 3-4 godziny do całkowitego zamrożenia.
Życzę smacznego!
piękne! <3
OdpowiedzUsuńJak ten deser cudownie wygląda! ; )
OdpowiedzUsuńBoski jest. *.*
A korzystając z okazji chciałabym Cię zaprosić do wzięcia udziału w moim konkursie! C:
Wystarczy wysłać mi zdjęcie ulubionej letniej słodkości, a do wygrania jest fajny zestaw!
Po więcej informacji zapraszam na bloga:
http://tajnikismaku.blogspot.com/2014/07/konkurs-na-letnie-sodkosci-z.html
Pozdrawiam. : )
Robi ogromne wrażenie
OdpowiedzUsuńrewelacja:) pyszny deserek:)
OdpowiedzUsuńzjawiskowo się prezentuje! :)
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńniesamowity :-)