Przepyszny! Nie wiem co napisać więcej na temat tego deseru. Miękkie owoce pod warstwą chrupiącej kruszonki w towarzystwie aromatu wanilii. Dodatek malin przywodzi na myśl lato. Pycha! Kto nigdy nie jadł crumble koniecznie musi spróbować.
Składniki na 2 porcje:
- 1 duże jabłko
- 2 garście malin + 6 sztuk do dekoracji (ja do zapiekania użyłam malin mrożonych, a do ozdoby świeżych owoców)
- 2 łyżki cukru waniliowego lub cukru z prawdziwą wanilią
- 2 łyżki serka mascarpone
Jabłko obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Rozdzielić pomiędzy foremki. Dołożyć po garści malin i każdą porcję posypać cukrem waniliowym. Wierzch posypać kruszonką przygotowaną według przepisu, który znajdziecie tutaj.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20 minut.
Podawać z porcją serka mascarpone. Udekorować świeżymi malinami.
Podawać z porcją serka mascarpone. Udekorować świeżymi malinami.
Życzę smacznego!
ale mi smaka narobiłaś...
OdpowiedzUsuńojej.. aż zachciałam malin!
OdpowiedzUsuńbardzo lubię taki deser
OdpowiedzUsuńPięknie podane- już chce się sezonowych owoców:)
OdpowiedzUsuńlubię crumble z wszystkimi owocami,nie mogę się doczekać lata
OdpowiedzUsuńpyszne:) raz robiłam kiedyś crumble bardzo mi smakowały:) dobrze, że mi przypomniałaś , jutro sobie zrobię:)
OdpowiedzUsuń