wtorek, 23 lipca 2013

Smoothie z porzeczek i brzoskwiń


Uwielbiam takie napoje owocowe. Idealne na upały. Szybkie w przygotowaniu. Zdrowe i mało kaloryczne. Możliwości smakowe nieograniczone. W tym przypadku mocno dojrzałe, słodkie brzoskwinie idealnie komponują się z kwaskowymi czerwonymi porzeczkami.
Przepis pochodzi z książki pt. "100 Best Smoothies & Juices", Love Food, str. 124.

Składniki na 2 porcje:

  • 100 g czerwonych porzeczek
  • 2 dojrzałe brzowskwinie lub 4 dojrzałe brzoskwinie UFO
  • 200 ml zimnej wody z lodem
  • 1-2 łyżki miodu
     
Brzoskwinie przekroić, wyjąć pestki, podzielić na mniejsze kawałki. Wrzucić do miksera. Garść porzeczek lub 2 ładne gałązki porzeczek odłożyć do dekoracji. Resztę wrzucić do miksera. Dodać wodę oraz miód i zmiksować na gładki mus.
Przelać do szklanek, udekorować porzeczkami.

     Życzę smacznego!







Udział w akcjach kulinarnych:

Dla ochłody      Kwaśnie, no właśnie  

2 komentarze: