poniedziałek, 4 sierpnia 2014

Brzoskwiniowe lody wodne


Bardzo skomplikowany, pracochłonny, wymagający użycia specjalnej techniki przepis na brzoskwiniowe lody wodne.
Oczywiście żartuję!
W istocie jest wręcz odwrotnie. Nie ma chyba nic prostszego od takich lodów. Idealne na upał. Nie za słodkie, na pewno ugaszą pragnienie.

Składniki na 10 lodów po 100 ml:

  • 1 litr Nestea brzoskwiniowej
  • 3 brzoskwinie, pokrojone na cienkie plastry
  • 10 patyczków

Herbatę rozlać do silikonowych foremek. Powrzucać plasterki brzoskwiń. Schować do zamrażarki na ok. 2 godziny. Po tym czasie wetknąć patyczki i ponownie włożyć do zamrażarki, najlepiej na całą noc.

     Życzę smacznego!






Udział w akcjach kulinarnych:

Akcja lodowa 2014 Akcja lodowa 2014 Lato w pełni! Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni

3 komentarze:

  1. Wyglądają bardzo smakowicie a przepis wydaje się być banalny. Zastanawiam się czy z innymi owocami byłoby równie smaczne... np. maliny?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No jasne, można użyć dowolnych owoców :)

      Usuń
  2. Mrożona herbata na patyku, pycha!

    OdpowiedzUsuń