niedziela, 7 września 2014

Koktajl jeżynowo - malinowy


Koktajl ze świeżych jeżyn i malin, zerwanych chwilę wcześniej z krzewu. Nie ma nic lepszego!

Składniki na 2-4 porcje:

  • 100 g jeżyn
  • 100 g malin
  • 200 ml kefiru, prosto z lodówki
  • 1 łyżka miodu

Owoce umyć na sitku i odsączyć.
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. Rozlać do szklanek.
Spożywać od razu po przygotowaniu.

     Życzę smacznego!






Udział w akcjach kulinarnych:

Różowe wrześniowe śniadanie

3 komentarze:

  1. Bardzo interesujący wpis :)

    Pozdrawiam

    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. pycha! w sam raz na podwieczorek! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda wspaniale! *.*
    Świetny pomysł na deser!

    OdpowiedzUsuń