czwartek, 29 stycznia 2015

Kawa kokosowa


Chłodne zimowe popołudnie można sobie umilić szklaneczką pysznej kawy z kokosową nutką oraz porcją topiącej się w gorącym płynie gęstej śmietanki. Mniam.

Składniki na 1 porcję:

  • 150 ml mocnej kawy (może być espresso)
  • 2 łyżki likieru kokosowego
  • 2-3 łyżki ubitej z odrobiną cukru pudru śmietany kremówki 36 %
  • wiórki kokosowe, do dekoracji

Gorącą kawę wlać do niewielkiej szklanki, dodać likier. Na wierzch nałożyć ubitą śmietankę. Udekorować według gustu. Podawać od razu.

      Życzę smacznego!




2 komentarze:

  1. Takiej kawie to bym się nie oparła :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepysznie wygląda ta kawa! :) Pozdrowienia od maniaczki kawowej ;)

    OdpowiedzUsuń