tag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post6656331635025756750..comments2024-03-12T21:55:14.442+01:00Comments on PIN - UP CAKE: Deser z galaretki na WalentynkiAnsiahttp://www.blogger.com/profile/06164730354982298416noreply@blogger.comBlogger40125tag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-56611477447680952972016-02-09T19:53:00.286+01:002016-02-09T19:53:00.286+01:00Prześliczne... Mam zamiar zrobić chłopakowi na wal...Prześliczne... Mam zamiar zrobić chłopakowi na walentynki, mam nadzieję że deserki wyjdą :)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-9565642638441267292016-01-18T17:50:22.772+01:002016-01-18T17:50:22.772+01:00Prześliczne, bajkowe, cudne... Sama nie wiem jak t...Prześliczne, bajkowe, cudne... Sama nie wiem jak to ująć :) Życzę powodzenia w rozwijaniu pasji! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-77535795381162668102014-02-03T07:43:14.359+01:002014-02-03T07:43:14.359+01:00Osobiście nie próbowałam, ale myślę, że można :)Osobiście nie próbowałam, ale myślę, że można :)Ansiahttps://www.blogger.com/profile/06164730354982298416noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-3552011834382947242014-02-03T05:23:47.189+01:002014-02-03T05:23:47.189+01:00Mam pytanie, czy zamiast mleka skondensowanego moz...Mam pytanie, czy zamiast mleka skondensowanego mozna uzyc zwyklego mleka z cukrem, skoro i tak dodajemy zelatyne do stezenia? Dziekuje i pozdrawiam, Ewa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-34272136558204202172013-06-04T18:09:42.410+02:002013-06-04T18:09:42.410+02:00Np. o ściereczkę złożoną kilka razy :)Np. o ściereczkę złożoną kilka razy :)Ansiahttps://www.blogger.com/profile/06164730354982298416noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-59160922136464746982013-06-04T10:14:52.330+02:002013-06-04T10:14:52.330+02:00Mam pytanie o co najlepiej oprzec te pucharki gdy ...Mam pytanie o co najlepiej oprzec te pucharki gdy galaretka stązejaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/03529197806208082931noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-71644268866343652722013-04-26T17:21:48.519+02:002013-04-26T17:21:48.519+02:00Dzięki tej galaretce na MW odkryłam tego bloga :) ...Dzięki tej galaretce na MW odkryłam tego bloga :) Pomimo iż nie przepadam za galaretką, ten deser z chęcią bym zjadła :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-86315488680783695262013-02-21T11:21:07.246+01:002013-02-21T11:21:07.246+01:00Dziękuję za te miłe słowa :) Dekorowanie daje mi w...Dziękuję za te miłe słowa :) Dekorowanie daje mi wiele radości i niejako pozwala wyżyć mi się artystycznie. To prawda, że nie jem, ale zawsze próbuję, bo nigdy nie wstawiłabym czegoś, czego smaku nie znam. Natomiast moja długoletnia walka z nadwagą powstrzymuje mnie od napychania się łakociami :D Musiałam to jakoś połączyć, bo bardzo lubię piec oraz dekorować i wiem, że nigdy nie umiałabym z tego zrezygnować, za to z jedzenia mogę zrezygnować :)<br />Postaram sie też wrzucać czasem przepisy na proste i szybkie słodkości :)<br />Co do cukierni, to faktycznie od dawna jest to moje skryte marzenie. Natomiast boję się, że masowa produkcja słodkości, która na pewno jest wymagana, by utrzymać biznes, wyeliminuje to, co tak lubię, czyli możliwość misternego dekorowania.<br />Pozdrawiam :)Ansiahttps://www.blogger.com/profile/06164730354982298416noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-6950042339241497002013-02-21T09:32:25.425+01:002013-02-21T09:32:25.425+01:00Witam Panią serdecznie, gratuluję zdobycia pierwsz...Witam Panią serdecznie, gratuluję zdobycia pierwszego miejsca w konkursie fartuszkowe love za ten deser. Muszę Pani napisać, że jest Pani mistrzynią dekorowania tych wszystkich pyszności. Powinna Pani dostać nagrodę za całokształt swojej pracy. Nie mogę się nadziwić jak starannie Pani wykonuje wszystkie swoje słodkości. I zupełnie nie wiem jak może się Pani powstrzymać od zjedzenia tego:D <br />Bardzo lubię wchodzić na tą stronkę i oglądać zdjęcia nowych przepisów. Jeszcze nic z Pani przepisów nie robiłam ale to chyba dlatego, że wydaję mi się,że większość z nich jest trudna i czasochłonna a ja lubię szybkie i proste przepisy. Ale na pewno coś odważę się wykonać. <br />Pozdrawiam<br />A ta na marginesie to powinna Pani otworzyć własną cukiernię:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-50849046626931736602013-02-15T15:10:52.755+01:002013-02-15T15:10:52.755+01:00Deser wygląda perfekcyjnie :)Deser wygląda perfekcyjnie :)Evihttps://www.blogger.com/profile/16841867740092246457noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-36009224531998905862013-02-14T20:16:19.141+01:002013-02-14T20:16:19.141+01:00I jak? Ciekawa jestem czy się w końcu udało :DI jak? Ciekawa jestem czy się w końcu udało :DAnsiahttps://www.blogger.com/profile/06164730354982298416noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-3827383972298996882013-02-14T13:55:07.837+01:002013-02-14T13:55:07.837+01:00Właśnie się robi, gęstnieje właściwie, czekam na t...Właśnie się robi, gęstnieje właściwie, czekam na te mleko bo cos żelatyna mi sie słabo rozpuścila i nie wiem czy sie wystarczająco zetnie...zobaczymy za jakies 40 minAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-34935100183213174642013-02-14T12:01:44.272+01:002013-02-14T12:01:44.272+01:00Ale dzięki, że o tym napisałaś, poprawię przepis. ...Ale dzięki, że o tym napisałaś, poprawię przepis. Lepiej dać więcej żelatyny niż mniej. Dla pewności 3 łyżeczki. Może wtedy wyjść bardziej jak żelka, ale przynajmniej będzie pewność, że zetnie się na pewno.Ansiahttps://www.blogger.com/profile/06164730354982298416noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-62412954316242964642013-02-14T11:50:46.544+01:002013-02-14T11:50:46.544+01:00Dziwne rzeczy, u mnie 2 łyżeczki żelatyny wystarcz...Dziwne rzeczy, u mnie 2 łyżeczki żelatyny wystarczyły w zupełności, a dodatkowo ścięła się dość szybko. Najpierw sugerowałabym zerknięcie na opakowanie żelatyny i sprawdzenie daty przydatności do spożycia. Jeżeli z żelatyną wszystko okej, to dodanie dodatkowej jej ilości jest dobrym pomysłem. Trzymam kciuki, mam nadzieję, że za drugim razem się uda :)Ansiahttps://www.blogger.com/profile/06164730354982298416noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-8419009987331956622013-02-14T09:58:31.699+01:002013-02-14T09:58:31.699+01:00Wczoraj próbowałam je zrobić, ale niestety masa z ...Wczoraj próbowałam je zrobić, ale niestety masa z mleka i wina nie ścięła się.. Jest gęsta, ale pływa- po 12 h w lodówce, więc już jej raczej nie uratuję.. ale nie poddam się i dzisiaj ją podgrzeję i dodam dodatkową porcję żelatyny:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-14114000048131341822013-02-12T13:49:51.462+01:002013-02-12T13:49:51.462+01:00Bardzo dziękuję;)
Czyli już wiem jaki deser będzie...Bardzo dziękuję;)<br />Czyli już wiem jaki deser będzie u mnie królował na Walentynki;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-50354176700057170512013-02-11T21:28:39.664+01:002013-02-11T21:28:39.664+01:00Wow! wyglądają obłędnie :)Wow! wyglądają obłędnie :)Anna Loskahttps://www.blogger.com/profile/09034465265132236608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-40856492521926008442013-02-11T20:03:29.395+01:002013-02-11T20:03:29.395+01:00Można je w ogóle pominąć, ale wtedy masa będzie ba...Można je w ogóle pominąć, ale wtedy masa będzie bardziej zwarta, co w sumie nie przeszkadza, bo wtedy serce lepiej klei się do ścianki kieliszka, tylko bardziej przypomina żelkę. Robiłam obie wersje i z winem smakuje zdecydowanie lepiej. Można zrobić wersję kokosową, dodając do mleka skondensowanego odrobinę mleczka kokosowego i zalać galaretką ananasową (o ile takie istnieją). Te dwa smaki świetnie się ze sobą komponują ;)Ansiahttps://www.blogger.com/profile/06164730354982298416noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-58690885367854247072013-02-11T19:49:29.619+01:002013-02-11T19:49:29.619+01:00A można czymś innym zastąpić to wino?
P.S. Rewelac...A można czymś innym zastąpić to wino?<br />P.S. Rewelacyjny pomysł;)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-84874616879972284102013-02-11T16:48:20.654+01:002013-02-11T16:48:20.654+01:00Śliczny deser! Jestem pod dużym wrażeniem. Pozdrow...Śliczny deser! Jestem pod dużym wrażeniem. Pozdrowienia :)Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-85703653509358078042013-02-11T13:57:45.646+01:002013-02-11T13:57:45.646+01:00Fantastyczny pomysł i bardzo smakowity!Fantastyczny pomysł i bardzo smakowity!Daktyle w czekoladziehttps://www.blogger.com/profile/07717924974824231127noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-56121885000080202072013-02-10T20:25:55.029+01:002013-02-10T20:25:55.029+01:00Od rana na nie patrzę i się ślinię... Śliczne :)Od rana na nie patrzę i się ślinię... Śliczne :)BernadettaPhttp://prawodogotowaniazpasja.blox.pl/htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-77272425734775250802013-02-10T18:20:37.605+01:002013-02-10T18:20:37.605+01:00Rewelacja!! Pozdrawiam;)Rewelacja!! Pozdrawiam;)Z miłości do słodkościhttps://www.blogger.com/profile/06283691318063591935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-47790479585725313562013-02-10T17:55:46.037+01:002013-02-10T17:55:46.037+01:00Piękne!!!Piękne!!!Aguś kulinarniehttps://www.blogger.com/profile/11942445545947689133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587980532078474578.post-34469838970028768512013-02-10T17:14:56.055+01:002013-02-10T17:14:56.055+01:00i nawet serducha się tam znalazły!i nawet serducha się tam znalazły!Olahttps://www.blogger.com/profile/16512844499640756385noreply@blogger.com